Deze toegankelijke game kan rechtstreeks in de webbrowser van gebruikers worden gespeeld. Een leuke manier om meer te leren over een onderwerp of bedrijf naar keuze.
Waarom een web game maken?
Als branded game
‘Ik wil mijn merk op een creatieve en boeiende manier presenteren.’
Maak uw marketingcampagnes compleet met een interactieve ervaring. Een spel is niet alleen leuk, maar stelt uw doelgroep ook in staat om direct met uw verhaal te communiceren. De resulterende emotionele betrokkenheid maakt deze marketingtool tot een echt onvergetelijke ervaring.
Als interactief lesmiddel
‘Ik wil mijn publiek op een vermakelijke manier iets leren.’
Verrijk je lesprogramma of breidt je e-learningomgeving uit met interactief leren, blended learning en gamification. Deze krachtige onderwijstools maken je lesstof persoonlijker én leuker, waardoor ze een hogere betrokkenheid stimuleren. En dat resulteert in betere leerprestaties.
Als betaalde web-ervaring
‘Ik wil mijn publiek een ervaring bieden die ze niet snel zullen vergeten.’
Voeg een extra dimensie toe aan een fysieke entertainment of educatie-ervaring. Met een web game verleng je de duur van de klantbeleving en laat je klanten zich inleven in jouw verhaal. Zo biedt je hen niet alleen meer waarde voor hun aankoop, maar geef je ze ook een extra memorabele ervaring.
Wat zijn de voordelen van een web game?
Verbeter de retentie van nieuwe kennis en informatie.
Met een web game geef je spelers een leuke manier om te leren of ontdekken. De speelse en interactieve methode zorgt voor een hogere betrokkenheid, waardoor de nieuwe kennis veel beter blijft hangen. Ideale manier om jouw thema’s onder de aandacht te brengen!
Vul jouw merk, formule of organisatie passend aan.
Een web game is mega flexibel, zowel in gebruiksdoeleinden als de look & feel. Je kunt het gebruiken om je merkervaring mee aanvullen, of je edutainment formule uit te breiden. En dat op een manier die naadloos aansluit op jouw organisatie, doelgroep en visie.
Leer jouw doelgroep beter kennen.
De web game is niet alleen een leuke manier om jouw organisatie te leren kennen, het werkt ook andersom. Door te observeren hoe je doelgroep het spel speelt kun je onwijs veel over hen leren.
Verzamel contactgegevens van gebruikers.
Een praktisch voordeel van web games is dat je gebruikers kunt vragen om zich aan te melden voordat ze kunnen spelen. Omdat er iets leuks op hen wacht na het aanmelden, hebben ze meer incentive om hun gegevens achter te laten. Een goede manier om vervolgcontact te faciliteren.
Bouw een duurzaam digitaal platform.
Web games kunnen flexibel geïmplementeerd worden in een bestaande web-omgeving of als kick-off voor een nieuw digitaal platform. Bovendien kun je het spel in de toekomst altijd uitbreiden, of kun je onderdelen ervan hergebruiken in andere media.
Een voorbeeld waar we trots op zijn
Ontrafel Franeker is een web-based game dat kinderen leert over de geschiedenis van Franeker, een Friese stad met een rijke geschiedenis. Spelers helpen een echte historische uitvinder, Eise Eisinga, om het eerste planetarium ter wereld te voltooien. Als ze het spel op tijd weten af te maken, worden ze beloond met gratis tickets om het echte Eise Eisinga Planetarium en het lokale Museum Martena te bezoeken. Een leuke leerervaring voor kinderen en een mooie aanvulling op de marketingactiviteiten van de musea.