Skip to main content

2D-animatie

Een krachtige tool voor storytelling die thema's benadrukt en complexe informatie uitlegt, zowel online als op een fysieke locatie.

Boek een demo

Waarom een 2D-animatie maken?

Als promotievideo

‘Ik heb een belangrijke boodschap te vertellen en wil daarmee een groot publiek bereiken.’

Een geanimeerde promotievideo kan een geweldige manier zijn om je merk te verrijken, je marketingcampagnes aan te vullen of interne thema’s binnen jouw organisatie te benadrukken. Een 2D-animatie laat je op een dynamische manier jouw verhaal vertellen of product uitlichten, en is bovendien makkelijk te delen op je website, social media of online platform.

Als uitleganimatie

‘Ik heb complexe informatie die ik op een duidelijke en toegankelijke manier moet presenteren.’

Animaties kunnen je helpen om complexe informatie te vereenvoudigen en grote hoeveelheden informatie toegankelijker te maken. Ze maken gebruik van veel dezelfde principes als infographics: het combineren van cijfers, tekst en design om informatie makkelijk te begrijpen en ‘snackable’ te maken. Een effectieve manier om kennis en informatie te delen.

Als digitale signage

‘Ik wil op een stijlvolle en begrijpelijke manier informatie delen op een fysieke locatie.’

Met animaties op jouw fysieke locaties kun je een verhaal vertellen, berichten delen of informatie overbrengen op een begrijpbare manier. Dat kan in verschillende vormen. Bijvoorbeeld met narrowcasting op tv-schermen of als onderdeel van informatie-stands. Zo pak je de aandacht van het publiek en ervaren ze jouw verhaal op een daadkrachtige manier.

Wat zijn de voordelen van een 2D animatie?

Vertel je verhaal op een unieke en duidelijke manier.

Met een 2D-animatie kun je jouw verhaal vertellen op een heel andere manier, die ook past bij jouw organisatie. Bovendien het een heel effectieve manier om complexe informatie begrijpelijk te maken.

Voeg een menselijk element toe aan je content.

Met handgetekende- of op maat ontworpen karakters maak je jouw verhaal menselijk en toegankelijk. Of het nu gaat om een leuke mascotte, of een persona waar je doelgroep zich compleet in kan inleven.

Hergebruik het ontwerp.

De 2D-componenten die we voor de animatie maken kunnen flexibel worden hergebruikt. Bijvoorbeeld voor andere animaties, of als statische afbeeldingen. Door dezelfde elementen, beeldtaal en karakters vaker te gebruiken zorg je voor een consistente uitstraling.

Deel je animaties via verschillende kanalen.

Een 2D-animatie is heel makkelijk deelbaar. Publiceer de 2D-animatie als onderdeel van een social media post, embed het in je website, of deel de URL via een digitaal platform naar keuze.

Bespaar tijd en kosten op live opnames.

In plaats van live-action acteurs in te zetten of complexe bedrijfsprocessen stil te zetten, kun je jouw scenario’s compleet visualiseren met 2D-animaties. Dat maakt de 2D-animatie voor jouw organisatie ook een toegankelijke oplossing.

Een voorbeeld waar we trots op zijn

We hebben samengewerkt met Glance & Vision om een unieke informatieve installatie te creëren voor de Dutch Design Foundation: de Embassy of Mobility Cube. Deze kubus combineert signage, constructie en digitale displays om een opvallend presentatiemiddel te creëren. Het grote, maar open ontwerp nodigt mensen uit om een kijkje te nemen. Onze animaties visualiseren hoe auto’s onze infrastructuur en ons leven hebben veranderd, terwijl we ook spannende nieuwe smart mobility concepten laten zien. Ze zijn zichtbaar vanaf alle kanten van de kubus, zodat groepen mensen een blik kunnen werpen zonder elkaars zicht te blokkeren.

Dit project was genomineerd voor de Sign+ Awards in 2022 en werd geprezen door de jury vanwege het functionele maar aantrekkelijke ontwerp.

Misschien ben je hier ook wel in geïnteresseerd…

Onboarding

Interactieve manieren om werknemers kennis te laten maken met hun werkplek en verantwoordelijkheden.

Scenariotraining

Een praktijkgerichte training om vaardigheden, taken of protocollen te leren in virtuele scenario’s.

360° video

Een krachtige tool voor het vertellen van verhalen die gebruikers naar een locatie, scenario of verhaal naar keuze brengt.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten