Skip to main content

360° tour

Een meeslepende online tour die jouw bedrijf of locatie weergeeft in een 360° -omgeving, gevuld met audiovisuele content die gebruikers vrij kunnen verkennen.

Boek een demo

Waarom een 360° tour maken?

Als bedrijfsintroductie

‘Ik wil gebruikers op afstand een rondleiding van mijn locatie geven.’

Er is geen betere manier om je bedrijf te introduceren dan door iemand rond te leiden en je verhaal persoonlijk te vertellen. Een 360°-rondleiding maakt gebruik van datzelfde principe, maar dan remote Dit zorgt voor een toegankelijk en boeiend eerste contactmoment.

Als online onboarding

‘Ik wil nieuwe medewerkers op afstand een rondleiding van mijn locatie geven.’

Geef nieuwe medewerkers de kans om hun werkomgeving te verkennen en zich voor te bereiden op hun eerste dag. Online oefenopdrachten kunnen helpen bij het verminderen van angsten en het zorgen voor een hogere productiviteit vanaf het moment dat nieuwe medewerkers beginnen.

Als online campagne

‘Ik wil mijn bedrijfsprocessen laten zien zonder werkzaamheden te verstoren.’

Vul je online campagne aan met een interactieve 360°-omgeving, gevuld met content naar keuze. Je publiek kan vrij verhalen of informatie verkennen op een interactieve manier, wat een geweldige manier is om een blijvende indruk te maken. En jij hoeft je geen zorgen te maken om hoge kosten of strenge veiligheidseisen.

Wat zijn de voordelen van een 360° tour?

Bied een persoonlijke rondleiding op afstand.

Een virtuele tour biedt gebruikers de vrijheid om een bedrijf of locatie te verkennen en te ontdekken met behulp van interactieve en embedded audiovisuele content. Het is ontworpen om vanuit huis of zelfs onderweg te gebruiken.

Geef waardevolle informatie op een intuïtieve manier.

Met interactieve elementen en clickbare hotspots bepalen gebruikers zelf wanneer ze zich ergens in willen verdiepen of wanneer ze liever verder willen met de tour. Zo kun je waardevolle informatie delen, zonder dat het de flow van de tour hoeft te verstoren.

Hergebruik de content voor werving of promotie.

Voor een 360° tour wordt vaak aardig wat tekstuele en audiovisuele geproduceerd. Deze teksten, video’s, afbeeldingen en zelfs 360° omgevingen kunnen ook hergebruikt worden voor andere doeleinden, zoals werving of promotie.

Vermijd verstoringen en uitvaltijd.

Bij fysieke rondleidingen moet je soms onderdelen van je organisatie tijdelijk stil leggen, of collega’s vragen om te ondersteunen. Omdat de 360° tour volledig digitaal is hoef je hiervoor geen faciliteiten of personeel te verstoren.

Word minder afhankelijk van anderen.

Voor fysieke tours ben je afhankelijk van professionele rondleiders of begeleidend personeel. En die zijn niet altijd beschikbaar. Maar met een 360° tour kun je hetzelfde verhaal interactief vertellen, terwijl deze 24/7 te gebruiken is zónder dat je hier iemand voor moet inplannen.

Een voorbeeld waar we trots op zijn

Chemelot organiseerde een jaarlijkse rondleiding over hun bedrijfscampus voor het ‘Weekend van de Wetenschap’, maar vanwege coronamaatregelen op dat moment hadden ze een verantwoordelijk alternatief op afstand nodig. Met onze 360°-rondleiding konden gebruikers rond Chemelots campus verkennen in hun eigen webbrowser, waarbij ze konden kiezen uit drie routes op een interactieve kaart van de campus. Deze routes gingen niet alleen langs de verschillende bedrijven, maar gaven ook een kijkje achter de schermen bij verschillende interessante bedrijfsprocessen. Met interactieve hotspots konden gebruikers meer leren met informatieve teksten, video’s en zelfs een verborgen treasure hunt voor degenen die van een uitdaging houden.

Een leuke, toegankelijke vervanging voor fysieke rondleidingen op Chemelots industriepark en campus.

Misschien ben je hier ook wel in geïnteresseerd…

Onboarding

Interactieve manieren om werknemers kennis te laten maken met hun werkplek en verantwoordelijkheden.

Productvisualisatie

Een interactieve methode om jouw producten en locaties te onthullen of presenteren.

2D-animatie

Een flexibele tool om thema’s uit te lichten of complexe informatie uit te leggen.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten