Interactieve methodes om jouw producten of locaties te testen, verbeteren en aan te passen op basis van waardevolle gebruikersfeedback.
Waarom een onderzoeks- of validatietool maken?
Als VR-onderzoeksimulatie
‘Ik wil graag een idee of ontwerp valideren voordat ik aan het definitieve product werk.’
Met VR kun je belangrijke stakeholders of testgroepen je product laten observeren en uitproberen. Op deze manier kun je waardevolle feedback van gebruikers verzamelen om je product te perfectioneren, terwijl je ook je doelgroep op een persoonlijke en boeiende manier betrekt bij de ontwikkeling.
Als prototype visualisatie
‘Ik wil draagvlak creëren voor mijn ontwerpen onder belangrijke stakeholders.’
Interactieve tools stellen je in staat om jouw product of locatie virtueel te simuleren. Dit stelt je in staat om interesse te genereren en feedback te verzamelen zonder een fysiek prototype nodig te hebben. Bovendien kun je een virtueel prototype op afstand aan iedereen ter wereld laten zien, zonder reis- of transportkosten.
Als virtuele testomgeving
‘Ik wil een product of locatie verbeteren op basis van onderbouwde informatie.’
In simulaties met aanpasbare componenten kunnen stakeholders verschillende varianten van je product of omgeving ervaren. Dat is een goede manier om te kunnen A/B-testen zonder dat je fysieke prototypes nodig hebt, of om ter plekke te experimenteren met verschillende opstellingen en combinaties. Zo kun je met meer zekerheid bepalen hoe je het product of de locatie het beste kan verbeteren.
Wat zijn de voordelen van een onderzoeks- of validatietool?
Laat gebruikers je product ervaren zonder dat er een fysiek prototype nodig is.
Door jouw product of locatie virtueel te simuleren maak je interactie mogelijk zonder dat er een fysiek prototype gebouwd hoeft te worden. Dit kan een hoop tijd en kosten schelen, zeker als je meerdere iteraties of varianten wil testen.
Configureer je validatietool ter plekke of na een testsessie.
Afhankelijk van hoe complex de validatietool is, kun je zelf ter plekke jouw product of locatie aanpassen of kunnen wij de tool na een testsessie updaten met een nieuw ontwerp. Dit stelt je in staat om diverse iteraties en varianten uit te proberen.
Bied je publiek een interactieve ervaring, met óf zonder VR.
Deze interactieve tools kunnen in verschillende vormen bestaan. Met VR stel je gebruikers in staat om op een meer persoonlijke manier met jouw product of locatie om te gaan, terwijl een toegankelijk web-based ontwerp vanuit elke webbrowser kan worden gebruikt.
Laat je locatie of product aan een internationaal publiek zien.
Een onderzoeks- of validatietool met een web-based ontwerp is een uitstekende manier om ook internationale stakeholders te betrekken bij de ontwikkeling van jouw product of locatie. De virtuele prototypen zijn waar dan ook te ervaren, zonder reis- of transportkosten.
Hergebruik virtuele omgevingen en 3D-onderdelen.
De 3D-assets en virtuele omgevingen die we maken kunnen voor toekomstige projecten worden hergebruikt. Dat is pas duurzaam! En heb je vooraf al 3D-modellen ter beschikking? Dan kunnen die kunnen ons helpen het productieproces te versnellen.