Skip to main content

Inspectietraining

Een waardevolle preventieve maatregel die gebruikers leert om gevaarlijke situaties te herkennen en op verantwoordelijke wijze op te lossen.

Boek een demo

Waarom een inspectietraining maken?

Als periodieke toets

‘Ik wil dat mijn collega’s zelfstandiger kunnen handelen in onveilige situaties.’

Zorg voor een veilige en goed onderhouden werkomgeving door regelmatig het prestatieniveau van je teams en hun kennis van veiligheidsrichtlijnen te screenen. Je kunt de jaarlijkse resultaten bijvoorbeeld gebruiken om te beoordelen of er behoefte is aan extra instructies of oefeningen.

Als assessment tool

‘Ik wil werknemersprestaties op een objectieve manier beoordelen.’

Virtuele scenario’s geven je een oprecht beeld van hoe werknemers te werk gaan. Je stelt gebruikers in staat om te laten zien wat ze kunnen, in een werkomgeving die voor hen bekend aanvoelt. Die resultaten kun je gebruiken om gebieden van verbetering te herkennen en een professioneel groeiplan op te stellen.

Als toegangstoets

‘Ik wil mensen testen op hun kennis van veiligheidsprotocollen en technische benodigdheden.’

Een virtuele training is een efficiënte manier om te toetsen of nieuwe medewerkers en partners op de hoogte zijn van veiligheidsprotocollen. Zo kun je met extra zekerheid toegang verlenen tot jouw bedrijfspand of faciliteiten.

Wat zijn de voordelen van een inspectietraining?

Wijs gebruikers op potentieel onveilig gedrag of risicovolle situaties.

Met een VR training kun je risico’s aankaarten die in de waan van de dag vaak over het hoofd gezien worden. Tijdens routine taken of na het uitvoeren van inspecties worden deelnemers gewaarschuwd wanneer iets misgaat, en kunnen ze de gevolgen van hun acties ervaren.

Verbeter leerresultaten en betrokkenheid van deelnemers.

Een inspectietraining in VR staat gebruikers toe om inspecties te oefenen in herkenbare scenario’s en omgevingen. Die herkenbaarheid zorgt dat ze zich beter inleven, en de gebeurtenissen in de training makkelijk kunnen vertalen naar de werkelijkheid.

Verhoog bewustzijn en zelfredzaamheid onder medewerkers.

In VR kunnen medewerkers niet alleen leren om onveilige situaties te herkennen, maar ook hoe zij die zelfstandig en verantwoord op kunnen lossen. Omdat ze oefenen in virtuele simulaties hoef je je geen zorgen te maken over risico’s of faalkosten.

Train in-house, op een traininglocatie, of zelfs remote.

Met een op maat gemaakte hardware-uitrusting bepaal je zelf hoe en waar je wil trainen. Kies voor een methode die past bij jouw organisatie, of laat ons je adviseren over de beste match met jouw gebruiksdoeleinden.

Verminder trainingskosten en verklein je voetafdruk.

In een VR-training is alles virtueel gesimuleerd. Je hoeft dus geen specifieke werkruimtes te reserveren of materialen te gebruiken. Dat scheelt uitvaltijd en kosten. En als het gaat om materialen die opraken, zoals brandblussers, is het ook nog eens goed voor het milieu.

Een voorbeeld waar we trots op zijn

Voor Midpoint Brabant ontwikkelden we een vrachtwageninspectietraining die vrachtwagenchauffeurs op een intuïtieve manier leert om hun voertuig en lading op de juiste manier voor te bereiden. Na een uitgebreide inspectie in VR worden zij geconfronteerd met eventuele fouten, én de mogelijke gevolgen van deze keuzes. Door de resultaten na te bespreken met een instructeur, worden zelfs deze fouten waardevolle leerervaringen.

Samen met Midpoint Brabant streven we ernaar om de logistieke sector slimmer, veiliger en leuker te maken.

Misschien ben je hier ook wel in geïnteresseerd…

Teamtraining

Een collaboratieve leerervaring om de prestaties van een team te beoordelen en teamwork te verbeteren.

Onboarding

Interactieve manieren om werknemers kennis te laten maken met hun werkplek en verantwoordelijkheden.

2D-animatie

Een flexibele tool om thema’s uit te lichten of complexe informatie uit te leggen.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten