Skip to main content

Inspectietraining

Een waardevolle preventieve maatregel die gebruikers leert om gevaarlijke situaties te herkennen en op verantwoordelijke wijze op te lossen.

Boek een demo

Use cases

Ik wil dat mijn collega’s zelfstandiger kunnen handelen in gevaarlijke situaties.

Met eenduidige instructies en herhaalde oefeningen kunnen jouw werknemers leren om zelfstandiger om te gaan met gevaarlijke situaties.

Ik streef naar een groter draagvlak voor preventie en veiligheid binnen mijn organisatie.

In virtuele scenario’s ervaren werknemers persoonlijk de consequenties van gevaarlijk gedrag, waardoor jij nadruk kan leggen op het belang van preventieve maatregelen.

Ik wil dat mijn team leert over de consequenties van een onveilige werkvloer.

Simulaties kunnen mislopen, zonder dat dit ongevallen of extra kosten veroorzaakt. Hierdoor is dit een perfecte tool om de gevolgen van onveilig gedrag zichtbaar te maken.

Ik wil dat werknemers elkaar beter kunnen aanspreken op onveilig (werk)gedrag.

Collega’s kunnen een inspectietraining gebruiken als ijsbreker om een gesprek te starten over onderwerpen die ze anders te lastig of ongemakkelijk vinden om te bespreken.

Een voorbeeld waar we trots op zijn

Voor Midpoint Brabant ontwikkelden we een vrachtwageninspectietraining die vrachtwagenchauffeurs op een intuïtieve manier leert om hun voertuig en lading op de juiste manier voor te bereiden. Na een uitgebreide inspectie in VR worden zij geconfronteerd met eventuele fouten, én de mogelijke gevolgen van deze keuzes. Door de resultaten na te bespreken met een instructeur, worden zelfs deze fouten waardevolle leerervaringen.

Nieuwsgierig?

Boek een demo

Samen met Midpoint Brabant streven we ernaar om de logistieke sector slimmer, veiliger en leuker te maken.

Mogelijke vormen

Periodieke toetsen

Zorg voor een veilige en goed onderhouden werkomgeving door regelmatig het prestatieniveau van je teams en hun kennis van veiligheidsrichtlijnen te screenen. Je kunt de jaarlijkse resultaten bijvoorbeeld gebruiken om te beoordelen of er behoefte is aan extra instructies of oefeningen.

Assessmenttools

Geef een volledige en objectieve beoordeling van jouw werknemersprestaties. De virtuele scenario’s geven je een oprecht beeld van hoe werknemers te werk gaan. Die resultaten kun je gebruiken om gebieden van verbetering te herkennen en een professioneel groeiplan op te stellen.

Toegangstoetsen

Test gebruikers voor hun kennis van veiligheidsprotocollen of technische benodigdheden. Een virtuele training kan een efficiënte manier zijn om de compatibiliteit van nieuwe medewerkers en partners te toetsen, waardoor jij met extra zekerheid toegang kunt verlenen tot jouw bedrijfspand of faciliteiten.

Hoe werkt een virtuele inspectietraining?

Virtuele inspectietrainingen zijn flexibele tools die je zowel in-house of op een speciale trainingslocatie kunt gebruiken. Daar kan de instructeur direct trainingsresultaten bespreken met kandidaten, en deze opvolgen. Voor deze trainingen heeft virtual reality echt een grote meerwaarde. Het staat gebruikers toe om hun werkomgeving te inspecteren zoals die er ook in het echt uitziet, waardoor de training voor een herkenbare en betrokken leerervaring zorgt.

Voordelen

1

Wijs gebruikers op potentieel onveilig gedrag

of risicovolle situaties waar ze anders niet aan zouden denken.
2

Verhoog het bewustzijn onder medewerkers

door te vragen naar doordachte antwoorden.
3

Krijg snellere leerresultaten

en minimaliseer de uitvaltijd van je personeel.
4

Train in-house, op een trainingslocatie, of zelfs remote

met een op maat gemaakte hardware-uitrusting.
5

Verminder locatie- en materiaalkosten

doordat alles virtueel is.

Misschien ben je hier ook wel in geïnteresseerd…

Team training

Een collaboratieve leerervaring om de prestaties van een team te beoordelen en teamwork te verbeteren.

Onboarding

Interactieve manieren om werknemers kennis te laten maken met hun werkplek en verantwoordelijkheden.

2D animation

Een flexibele tool om thema's uit te lichten of complexe informatie uit te leggen.

Ben jij overtuigd?
Probeer het zelf!

Of bespreek je ideeën met ons.

  • +31(0)40 737 05 98