Skip to main content

Teamtraining

Een gezamenlijke leerervaring om de prestaties van teams te beoordelen, teamwerk te verbeteren, en professionele groei te stimuleren.

Boek een demo

Waarom een teamtraining maken?

Als teambuildingactiviteit

‘Ik zoek een teambuildingtool die niet alleen leuk, maar ook functioneel is.’

Geef collega’s een nieuwe, leuke manier om elkaar te leren kennen. Met interactieve scenario’s en gezamenlijke activiteiten kunnen collega’s een band vormen en sterkere werkrelaties creëren. Dit leidt tot meer teamwork en betere communicatievaardigheden.

Als persoonlijkheidstest

‘Ik wil mijn teams een keer in het diepe kunnen gooien.’

Een rollenspel laat je teams onderdompelen in een scenario of omgeving naar keuze, en stelt je in staat om hun teamdynamiek en reacties te beoordelen. De virtuele scenario’s geven je een duidelijk beeld van hoe je team zich in het echt zou gedragen. Hiermee kun je aantonen op welke gebieden verbetering mogelijk is en leertrajecten ontwikkelen.

Als peer-to-peer review

‘Ik wil mijn mensen laten ervaren wat ze nu echt aan elkaar hebben.’

Laat teamleden elkaar objectief beoordelen, gebaseerd op hun rol in het team. Dit helpt om persoonlijke bias te voorkomen en een eerlijk, accuraat beeld te schetsen van de prestaties van elk teamlid. Een andere context kan collega’s een nieuw perspectief geven, en hen helpen elkaars sterktes te ontdekken.

Wat zijn de voordelen van een teamtraining?

Versterk samenwerking en wederzijdse waardering.

Een coöperatieve teamtraining helpt om de band en samenwerking tussen collega’s te versterken. Door samen in VR te trainen leren collega’s elkaar vanuit een ander perspectief kennen, terwijl ze samen problemen oplossen en uitdagingen aangaan.

Verbeter leerresultaten en betrokkenheid van deelnemers.

Een inspectietraining in VR staat gebruikers toe om inspecties te oefenen in herkenbare scenario’s en omgevingen. Die herkenbaarheid zorgt dat ze zich beter inleven, en de gebeurtenissen in de training makkelijk kunnen vertalen naar de werkelijkheid.

Ervaar gevaarlijke scenario’s zonder dat daar risico’s aan zitten.

In tegenstelling tot traditionele trainingen, kun je in VR situaties écht fout laten gaan. Doordat deelnemers dit op een persoonlijke manier ervaren, zullen ze zelfredzamer zijn als de gevaren ooit in het echt voorkomen en kunnen ze leren van de gevolgen van hun acties.

Evalueer in real-time de prestaties van je teams en versterk je instructeurs.

Onze VR trainingen zijn niet bedoeld om instructeurs te vervangen, maar juist om hen te ondersteunen. Zo bieden we hen mogelijkheden om deelnemers live te monitoren, en om na afloop de resultaten te bespreken aan de hand van scorekaarten en dashboards.

Verminder trainingskosten en verklein je voetafdruk.

In een VR-training is alles virtueel gesimuleerd. Je hoeft dus geen specifieke werkruimtes te reserveren of materialen te gebruiken. Dat scheelt uitvaltijd en kosten. En als het gaat om materialen die opraken, zoals brandblussers, is het ook nog eens goed voor het milieu.

Een voorbeeld waar we trots op zijn

Met BHVR Amphia voeren ziekenhuismedewerkers in teams brand- en evacuatieoefeningen uit in ziekenhuisvleugels die in VR zijn nagebouwd. De bekende virtuele omgeving zorgt dat zij zich goed kunnen inleven in de noodsituatie, zonder dat dit de alledaagse routine van het ziekenhuis verstoord. Bovendien laat VR je scenario’s trainen die in het echt te moeilijk – of te gevaarlijk – zijn om na te bootsen. Dit zorgt voor een niveau van redzaamheid die eerst niet mogelijk was.

“Een van de grootste voordelen van de VR-training: het geeft mensen de mogelijkheid om te oefenen in hun eigen werkplek.”

Misschien ben je hier ook wel in geïnteresseerd…

Partygame

Kleine games die spanning toevoegen aan bijeenkomsten met vrienden, familie of collega’s.

Onboarding

Interactieve manieren om werknemers kennis te laten maken met hun werkplek en verantwoordelijkheden.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten