Skip to main content

Teamtraining

Een gezamenlijke leerervaring om de prestaties van teams te beoordelen, teamwerk te verbeteren, en professionele groei te stimuleren.

Boek een demo

Use cases

Ik zoek een teambuildingtool die ook functioneel is.

Een teamtraining is een ideale manier om zaken met plezier te combineren. Zo maak je van saaie of alledaagse oefeningen een memorabele ervaring.

Ik wil mijn mensen laten ervaren wat ze nu echt aan elkaar hebben.

Een andere context kan collega’s een nieuw perspectief geven, en hen helpen elkaars sterktes te ontdekken.

Ik wil mijn team scenario’s laten ervaren die normaal gesproken te complex zijn.

Een virtuele training laat gebruikers uitdagende situaties ervaren, zonder dat dit de werkvloer verstoord of hoge kosten veroorzaakt.

Ik wil mijn teams een keer in het diepe kunnen gooien.

Een rollenspel laat je teams onderdompelen in een scenario of omgeving naar keuze, en stelt je in staat om hun teamdynamiek en reacties te beoordelen.

Een voorbeeld waar we trots op zijn

Met BHVR Amphia voeren ziekenhuismedewerkers in teams brand- en evacuatieoefeningen uit in ziekenhuisvleugels die in VR zijn nagebouwd. De bekende virtuele omgeving zorgt dat zij zich goed kunnen inleven in de noodsituatie, zonder dat dit de alledaagse routine van het ziekenhuis verstoord. Bovendien laat VR je scenario’s trainen die in het echt te moeilijk – of te gevaarlijk – zijn om na te bootsen. Dit zorgt voor een niveau van redzaamheid die eerst niet mogelijk was.

Nieuwsgierig?

Boek een demo

“Een van de grootste voordelen van de VR-training: het geeft mensen de mogelijkheid om te oefenen in hun eigen werkplek.”

Mogelijke vormen

Teambuilding

Geef collega’s een nieuwe, leuke manier om elkaar te leren kennen. Met interactieve scenario’s en gezamenlijke activiteiten kunnen collega’s een band vormen en sterkere werkrelaties creëren. Dit leidt tot meer teamwork en betere communicatievaardigheden.

Assessments

Geef een doordachte en objectieve beoordeling van teamprestaties. De virtuele scenario’s geven je een duidelijk beeld van hoe je team zich in het echt zou gedragen. Hiermee kun je aantonen op welke gebieden verbetering mogelijk is en leertrajecten ontwikkelen.

Peer-to-peer reviews

Laat teamleden elkaar objectief beoordelen, gebaseerd op hun rol in het team. Dit helpt om persoonlijke bias te voorkomen en een eerlijk, accuraat beeld te schetsen van de prestaties van elk teamlid. Een laagdrempelige manier om resultaten bespreekbaar te maken.

Hoe werkt een virtuele teamtraining?

Samen een scenario doorlopen is een geweldig startpunt om resultaten en gedrag te bespreken. Dit soort trainingen werken extra goed in VR, omdat gebruikers zich dan gedragen zoals ze dat ook in het echt zouden doen. Hoewel er meer ruimte en hardware nodig is om met meerdere mensen tegelijk in VR te trainen, zijn de voordelen het zeker waard: je kunt in teamverband ieder scenario trainen.

Voordelen

1

Ervaar gevaarlijke scenario’s

zonder dat daar risico’s aan zitten.
2

Maak het natuurlijke gedrag van je teams zichtbaar

in een bekende virtuele omgeving.
3

Evalueer de prestaties van je teams

en de individuele rollen hierin, in real-time.
4

Verminder locatie- en materiaalkosten

doordat alles virtueel is.
5

Krijg snellere leerresultaten

en minimaliseer de uitvaltijd van je personeel.

Misschien ben je hier ook wel in geïnteresseerd…

Party game

Kleine games die spanning toevoegen aan bijeenkomsten met vrienden, familie of collega's.

Onboarding

Interactieve manieren om werknemers kennis te laten maken met hun werkplek en verantwoordelijkheden.

Ben jij overtuigd?
Probeer het zelf!

Of bespreek je ideeën met ons.

  • +31(0)40 737 05 98