EN

DDW Expo | Playful innovation

GameChangers

GameChangers is een interactieve expositie tijdens de Dutch Design Week (DDW), waarmee je zelf ervaart hoe gametechnologie een positieve bijdrage kan leveren aan mensen en organisaties.

Adres Philitelaan 57, Eindhoven
Expodagen 21 – 29 oktober 2023
Openingstijden 11:00 – 18:00 uur
Thema’s

Waar gaan we het over hebben?

Doe je mee?

Verdiepende expotour

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van gametechnologie, maar dan afgestemd op jouw situatie, jouw doelen of jouw organisatie? Of wil je collega’s meenemen in het verhaal en enthousiasmeren over de kansen? Dan is onze exclusieve expotour iets voor jou.

Op basis van wensen die we vooraf met jou afstemmen, bereiden onze experts een rondleiding voor die is toegespitst op wat voor jouw gezelschap echt relevant is.

Dit maakt de tour een perfecte manier om draagvlak te creëren én praktische inzichten te verzamelen waar je zelf mee aan de slag kunt. Na afloop van de tour kan onze expert jouw vragen beantwoorden, en heb je de vrijheid om zelf demo’s uit te proberen op de interactieve expo.

Tijd 45 minuten
Prijs EUR 10 per persoon
Ik doe mee!

Dit is de Expovloer

1

VR Miniracers

Race met echte miniatuurauto’s in virtual reality! Bestuur je auto met een VR-bril op en probeer snel alle adressen in de maquette stad te bereiken.

2

Greenscape Concepts

Verken prachtige vakantiewoningen in een natuurlijk landschap met behulp van game-engines. Voel je alsof je er echt bent terwijl je deze bijzondere woningen verkent.

3

Transformation Games

Ontdek hoe interactieve serious games bedrijven helpen om te transformeren. In “Factory of the Future” beleef je de digitale transformatie van fabrieken onder het motto Industrie 4.0.

4

LevelUp Café / Holographic Board Games

Geniet van sociale mixed reality-ervaringen met Tilt Five. Dit verandert de tafel in een holografische speelplaats voor jou en je metgezellen.

5

Murder Mysteries

Ontdek hoe je met behulp van AI in de schoenen van een detective kunt stappen. De dynamische gesprekken met ooggetuigen en verdachten maken van iedere speelsessie een unieke ervaring.

6

Virtual Worlds Museum

Met free-roaming VR kun je echt rondlopen in virtuele werelden. In deze museale ervaring maak je een bijzondere wandeling door diverse scenario’s.

7

Social Skills VR Feedback Training

Beleef hoe je sociale vaardigheden kunt trainen in virtuele situaties. AI en stemherkenning stelt je in staat om dynamische gesprekken te oefenen die realistisch aanvoelen.

8

TMA Talent Games

Ontdek hoe gamification workshops leuker én leerzamer kan maken. In deze serious game gebruik je jouw TMA-profiel om uitdagingen aan te gaan en je team te versterken.

9

Virtuele leerpleinen

Maak kennis met het Leerplein-concept van Enversed Studios: digitale leermethoden die samen één effectieve leerlijn vormen voor een bredere doelgroep.

10

YawVR FlightSim

Vlieg als een pro met YawVR! Door meeslepende VR-beelden en echte bewegingsfeedback voelt het net alsof je een echt vliegtuig bestuurd.

11

DDF Mobility Expo

Veelgestelde vragen

Is de expo gratis?

Ja zeker! De GameChangers expo is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden of te registreren. Ook een DDW polsbandje of ticket is niet nodig.

Alleen voor de aanvullende expotour rekenen we een prijs van €10,- per persoon.

Heb ik een DDW-ticket nodig?

Nee, onze expo locatie DONNA valt niet onder het betaalde DDW-programma. Je kan daarom zonder ticket onze expo bezoeken én de diverse ervaringen beleven.

Wat kan ik doen bij jullie expo?

GameChangers staat volledig in het teken van digitale interactie. Dit betekent dat je, naast het bekijken van ervaringen en applicaties, ze ook zelf kan beleven! Je kan praten met AI-gestuurde personages, branden blussen in VR, door een virtueel museum lopen én nog veel meer.

Hoe lang ben ik zoet met de GameChangers expo?

Dat hangt er helemaal vanaf hoeveel ervaringen je wil proberen! We hebben per thema op z’n minst één demo klaarstaan, waarvan sommige langer zijn dan anderen. Wij verwachten dat een gemiddeld bezoek één uur zal duren.

Hoe kom ik bij de expo, en hoe zit het met parkeren?

Als je met de auto komt, zijn de parkeervoorzieningen in de wijk Strijp-S beschikbaar. De dichtstbijzijnde garage heet ‘Om De Hoek’, en die zit ook daadwerkelijk om de hoek van onze expo locatie. Het kan wel druk zijn. Zijn de garages op Strijp-S vol? Dan kun eventueel ook Parking Philips Stadion proberen op een kwartiertje loopafstand.

Ook met de trein of bus is de expo goed te bereiken. Stap je uit op bushalte Strijp-S of treinstation Strijp-S? Dan hoef je maar vijf minuutjes te lopen. Check voor actuele informatie en vertrektijden altijd 9292.nl.

Dutch Design Week biedt meer opties, waaronder ook fietsverhuur en vervoer voor rolstoelgebruikers. Ga naar ddw.nl/nl/bezoekers/getting-around voor meer informatie!

Is de expo rolstoelvriendelijk?

Ja, onze expo bevindt zich op de begane grond en is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook de game-ervaringen die op de expo beschikbaar zijn kun je als rolstoelgebruiker beleven.

In welke taal wordt de expo gehouden?

We houden zowel onze expo als onze expotours tweetalig: Nederlands en Engels.

Vraag een expotour aan!

Onze expo is gratis en voor iedereen. Maar wil je een programma met meer inhoud? Reserveer dan één van onze exclusieve expotours. Vul je wensen in dit formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op!