AI Murder Mystery

Attracties & belevingen

Met deze AI-gedreven game verplaats je je in de schoenen van een echte detective. Binnen 10 vragen moet je de juiste dader aanwijzen, maar de verdachten maken het je niet makkelijk.

 • Partner
 • Klant
 • Categorie

In het kort

 • Gemaakt in samenwerking met SkillFull
  Een demonstratie van de kracht van AI
 • Dynamische gesprekken met digitale personages
  Op basis van vooraf ingestelde persoonlijkheden en richtlijnen
 • Sterk, maar eenvoudig spelconcept
  Toepasbaar voor diverse educatie- en entertainmentdoelen

AI onder de knie

Om realistische, dynamische gesprekken te faciliteren, combineren we voor onze Murder Mystery-game diverse soorten artificial intelligence (AI) in één beleving.

Simpel gezegd werkt dat zo:

 1. Jij stelt jouw vraag in een microfoon.
 2. De eerste AI vertaalt jouw stem naar tekst.
 3. De tweede AI genereert een uniek antwoord.
 4. De derde AI vertaalt het antwoord naar audio.

Géén behulpzame virtuele assistent

Omdat ChatGPT van oorsprong een virtuele assistent is, geeft de AI meestal behulpzame antwoorden. In onze game is dat niet zo. Iedere verdachte heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid, moraal en doelen.

Deze persoonlijkheden zorgen ervoor dat ze niet altijd even eerlijk zijn tegen jou, de detective. Ze zullen soms liegen of informatie weglaten, als dat hen beter uitkomt.

Gemakkelijk te spelen

*Klik* en je hebt een verdachte uitgekozen. *Klik* en nu kun je hardop tegen de verdachte praten. Dat was het. Met slechts 2 drukken op een knop zet je als speler meerdere AI’s aan het werk.

Bovendien komt alles samen in een overzichtelijke en heldere gebruikersinterface. Alle informatie die je nodig hebt, is in een oogopslag te zien. En de gedetailleerdere dossiers van de verdachten krijg je erbij als fysieke handouts. De klassieke papieren ‘case files’, net als in een crime thriller.

Aan de slag, detective!

Hoe wordt het nu gebruikt? Onze Murder Mystery-game is speelbaar in ons eigen Experience Center, speciaal voor diegenen die interesse hebben in AI. Daarnaast nemen we de game vaak mee naar onze eigen demo’s of evenementen, om de kracht van AI op een leuke, hands-on manier te laten ervaren.

Een vergelijkbare, maar meer zakelijk gerichte toepassing van dit soort AI is onze gesprekstrainer voor Crowe Foederer.

“In de Murder Mystery-game zie je de kracht van conversational AI in actie: dynamische gesprekken die heel natuurlijk aanvoelen.”

Nieuwsgierig?

Meer succesverhalen

Ontdek wat gametechnologie kan doen! Bekijk meer voorbeelden van onze samenwerking met vernieuwers, ondernemers, en organisaties die een positieve impact maken.

AI Murder Mystery

‘Defend A Plant’ Beursgame

Vrachtwagen Inspectietraining

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten