Factory of the Future

Serious game | Ontwikkeld met Brainport Industries

Deze serious game daagt spelers uit om als team een fictief maakbedrijf futureproof te maken, door op de juiste Industrie 4.0-technieken in te zetten. Spelenderwijs krijgen spelers waardevolle inzichten die ze kunnen gebruiken om binnen hun eigen organisatie te innoveren.

“Goed voorbeeld van een transformation game dat complexe thema’s en transities toegankelijk maakt.”

Onze uitdaging

Industrie 4.0 – en andere complexe innovatiethema’s – zijn vaak erg complex en daardoor lastig om mee aan de slag te gaan binnen organisaties. Toch heeft inhaken op deze ontwikkelingen enorm veel voordelen. Dus hoe maak je experimenteren met complexe veranderprocessen en innovatietrajecten toegankelijk, lucratief én leuk?

Onze oplossing

Deze serious game gebruikt spelprincipes en bedrijfssimulaties om de transformatie van Industrie 3.0 naar 4.0 na te bootsen in een fictief maakbedrijf. Hierdoor kunnen spelers als team verschillende opties verkennen, beslissingen nemen en de gevolgen ervaren. De bedrijfssimulaties leveren waardevolle inzichten en praktische handvatten op, die spelers kunnen gebruiken om doelgericht te innoveren binnen hun eigen organisatie.

Complexe processen leuk én interactief maken

Met gamification principes transformeren we complexe materie naar een leuke ontdekkingsreis. Spelers ontdekken spelenderwijs welke Industrie 4.0-technieken er zijn, en welke effecten die kunnen hebben.

Doordat diverse bedrijfsprocessen gesimuleerd worden in het spel, ervaar je als speler ook de consequenties van je keuzes. Sommige veranderingen die je doorvoert zullen zorgen voor stress of problemen. Door te spelen ontdek je waar mogelijke risico’s liggen bij het transformeren van een bedrijf.

Game en workshop in één

De game Factory of the Future wordt gespeeld in een workshop-opstelling die naast touch screens ook fysieke componenten heeft. Deze opstelling zorgt niet alleen voor (sociale) interactie, maar maakt het ook mogelijk om break-out momenten te hebben waarin spelers actief kunnen reflecteren op hun eigen organisatie.

Aanjager voor evaluatie en discussie

Aan het eind van het spel verschijnt een overzicht van de belangrijke keuzemomenten. Zowel dit eindoverzicht, als de break-outs tijdens het spelen, kun je gebruiken om discussies op gang te brengen en spelmomenten om te zetten tot bruikbare inzichten.

Serious games voor inspiratie en exploratie

Factory of the Future is de eerste uitwerking van onze Future Journeys formule. Hiermee gaan we transformatie en veranderprocessen toegankelijker, slimmer en leuker maken. Factory of the Future maakt dit al mogelijk voor de maakindustrie, maar het idee kan worden toegepast op diverse sectoren en thema’s.

"Met Future Journeys doorloop je in één middag processen die normaal jaren duren. Zo krijg je een beter beeld van de urgentie om te beginnen én de routes die je kunt nemen."

Nieuwsgierig?

Verken ons werk.

Van leerzame virtuele trainingen tot memorabele game-ervaringen, Enversed Studios is de perfecte partner voor jouw bedrijf.

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten