BHVR – Virtuele BHV-training

Met deze virtuele BHV-training leren cursisten in gevaarlijke noodscenario’s branden lokaliseren én bestrijden, zonder enig risico. De training is officieel erkend door het NIBHV, waardoor cursisten direct hun BHV-certificaat kunnen ontvangen.

“De cursisten leren snel, zowel over de BHV als het omgaan met VR. Iedereen begint voorzichtig, maar verlaat de VR-ruimte met veel zelfvertrouwen.”

Onze uitdaging

Dat BHV-trainingen vaak verplicht zijn, wil niet zeggen dat ze hinderlijk óf saai moeten zijn. Daarom wilde B&V Partners in Veiligheid hun trainingen de moeite waard maken voor hun klanten: betere leerresultaten, hogere efficiëntie én leukere trainingen.

Onze oplossing

We hebben samen de VR scenariotraining BHVR ontwikkeld. Met virtueel trainen kunnen levensechte noodsituaties zónder risico’s ervaren worden. Zo kunnen deelnemers veilig leren van fouten, en geef je hen het zelfvertrouwen om de geleerde materie in het echt toe te passen.

Leren van fouten, zónder risico's

Training in VR laat deelnemers de noodscenario’s ervaren alsof ze er echt zijn, zonder geconfronteerd te worden met echte gevaren. Hierdoor kunnen ze leren van fouten, zonder risico of extra kosten.

Hogere betrokkenheid door herkenbare omgevingen

VR verplaatst cursisten naar een realistische, compleet andere locatie. Bijvoorbeeld een kantoorgebouw, een industriële fabriek of een ziekenhuisafdeling. Hierdoor voelt de training herkenbaar en levensecht aan, wat weer leidt tot een boeiendere ervaring. En dat zorgt voor een hogere leerwaarde.

Goed voor het milieu én je portemonnee

In VR kun je oneindig veel brandblussers uitproberen zónder dat het verspilling oplevert. B&V verwacht hierdoor een CO2-reductie van 50%! De training bespaart ook materiaalkosten op de lange termijn, en zorgt voor snellere doorlooptijden. Goed voor het bedrijfsleven, maar ook voor het milieu.

Gekoppeld aan officiële certificering

BHVR voldoet aan verplichte criteria en wordt officieel erkend door NIBHV. Hierdoor kunnen cursisten hun officiële BHV-certificaat verdienen door de hele BHVR-training te doorlopen.

Gemaakt om instructeurs te versterken, niet te vervangen.

De evaluatie van een VR training is minstens zo belangrijk als de training zelf. De training stelt instructeurs in staat om meer cursisten tegelijk te monitoren en te trainen, zonder dat dit te koste gaat van de kwaliteit. Overzichtelijke real-time data stelt instructeurs in staat om hun tijd efficiënt te gebruiken en gericht verbeterpunten aan te geven.

Waardevolle data in real-time

Nieuwsgierig?

Verken ons werk.

Van leerzame virtuele trainingen tot memorabele game-ervaringen, Enversed Studios is de perfecte partner voor jouw bedrijf.

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten