EPT-training

Deze EPT-training is niét bedoeld om mensen te leren hoe ze een EPT (electrische pallettruck) moeten besturen. In plaats daarvan focust de training op het aanleren van de juiste protocollen en het stimuleren van veilig werkgedrag.

“Voor medewerkers is het een hele ervaring om op deze manier te leren over hun eigen werk.”

Onze uitdaging

Het besturen van een elektrische pallettruck (EPT) is niet zo moeilijk. Maar door de eenvoud worden veiligheidsprotocollen vaak over het hoofd gezien. Dat kan leiden tot riskante situaties of ongelukken op de werkvloer. Hoe los je dat op? Een algemene mededeling of cursus kan als een vervelende preek aanvoelen of niet herkenbaar genoeg zijn voor medewerkers. Dus hoe kun je op een slimme én leuke manier leren over veilig werken met EPT’s?

Onze oplossing

We hebben een VR scenariotraining gemaakt waarmee magazijnmedewerkers op een intuïtieve manier kennismaken met veiligheidsprotocollen en rijtechnieken. VR maakt het een bijzondere persoonlijke ervaring voor medewerkers – al helemaal als ze nooit eerder VR hebben gebruikt. En tegelijkertijd is het voor bedrijven een effectieve manier om het aantal incidenten op de werkvloer te verminderen én veiligheidsbewustzijn onder medewerkers te verhogen.

Intuïtieve besturing

Door te trainen met een fysiek nagebootst EPT-stuur voelt de besturing bekend en realistisch aan. Ten opzichte van traditionele VR controllers zorgt dit voor een veel meeslependere ervaring voor EPT-bestuurders, waardoor ze makkelijker aan de slag kunnen en minder snel afgeleid raken.

Bekende virtuele omgevingen

De EPT-training speelt zich af in een simulatie van een magazijn. Niet alleen zodat de virtuele omgeving bekend aanvoelt, maar ook zodat je als trainee rekening moet houden met digitale collega’s die rondlopen en -rijden op de werkvloer.

Bovendien kun je in een virtuele omgeving fouten maken zonder risico’s of extra kosten. Je krijgt tenslotte geen schade als je tegen een virtuele muur botst.

Bewustwording

In de training voeren magazijnmedewerkers hun reguliere taken uit, zoals ze dat in het echt ook zouden doen. Alleen nu krijgen ze pop-ups te zien wanneer ze foutief of onveilig gedrag vertonen, met uitleg hoe het beter zou kunnen. Op deze manier attendeer je trainees op hun eigen werkgedrag. Hierdoor worden ze veel meer bewust van hun eigen risico’s en verbeterpunten, dan wanneer je bewustwording probeert te creëren met een algemene cursus of toets.

Scenario-gebaseerd leren

Met een VR scenariotraining kun je allerlei verschillende situaties behandelen. In het geval van deze EPT-training kun je bijvoorbeeld denken aan het afhandelen van diverse soorten ladingen of het gebruiken van defensieve rijtechnieken. De training simuleert niet alleen de handelingen zelf, maar ook de omgevingscontext. Dit zorgt voor accuratere leerstof, een groter inlevingsvermogen en een gevarieerder trainingsprogramma.

"Door virtueel trainen worden alledaagse handelingen veiliger, efficiënter en vooral leuker om te oefenen!"

Verken ons werk.

Van interactieve trainings applicaties tot grootschalige multiplayer VR games, Enversed Studios is de perfecte productiepartner voor jouw organisatie.

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten