VR Tijdmachine Simulator

Ontwikkeld met Motor OÜ voor Timecenter Wittenstein

Deze ervaring combineert meeslepende VR-beelden met een bewegingssimulator. Zo kunnen bezoekers van het Wittenstein museum de jaren 1800 tot 1900 met hun eigen ogen ervaren.

“Een hele bijzondere aanvulling op de fysieke museumtentoonstelling.”

Onze uitdaging

Het Timecenter Wittenstein in Estland is een plek waar bezoekers kunnen leren over verschillende eeuwen in onze geschiedenis. Het museum wilde haar activiteiten en fysieke tentoonstellingen aanvullen met een meeslepende en persoonlijke ervaring.

Onze oplossing

Deze VR cinematic laat bezoekers door de historie heenvliegen, in wat voelt als een echte tijdmachine. Vanuit de cockpit heb je zicht op diverse uitvindingen van tussen de jaren 1800 en 1900, met daarbij korte beschrijvingen als een soort hologrammen. Door de combinatie van VR en motion simulator voelt de ervaring levensecht aan.

Van 3D omgeving naar 360 beelden

Deze ervaring is als het ware in een 3D-omgeving ‘gefilmd’. Hierdoor ervaar je de beelden in VR niet als platte beelden, maar als een echte ruimtelijke ervaring. Daarnaast maakt deze manier van filmen het mogelijk om de omgeving, objecten en route compleet aan te passen aan jouw wensen.

VR en beweging

Word je daar niet misselijk van, als je zo rondvliegt in VR?

Nou, door de motion simulator van Motor OÜ hebben de meeste mensen daar geen last van. Omdat de beweging van de simulator gesynchroniseerd is met de beweging die je in virtual reality ziet, voelt het voor je brein veel natuurlijker aan – waardoor je minder misselijk word. Bovendien is de ervaring veel realistischer doordat je meer zintuigen prikkelt.

Herbruikbare beelden

De 360 beelden die voor deze ervaring zijn gemaakt, kunnen ook gebruikt worden als een interactieve 360 video, of zelfs een traditionele 2D video. En die zijn heel makkelijk te embedden in websites, of te delen via social media. Daardoor zijn ze goed inzetbaar als marketing content.

Storytelling met VR

Virtual reality maakt het mogelijk om een verhaal op de meest persoonlijke manier te beleven. Gebruikers kunnen met een tijdmachine door de jaren heen vliegen, met een paraglider meedoen aan een Red Bull competitie, of beleven of hoe het is om met slaaptekort achter het stuur te gaan. En dat zijn maar een paar voorbeelden. Je kunt werkelijk alle locaties en scenario’s simuleren. Zelfs fictieve.

Door het perspectief en de interactiviteit van VR voelt het levensecht aan,  al helemaal als je het combineert met een bewegingssimulator. Hierdoor maakt de ervaring een veel grotere en persoonlijkere impact. Zo maak je jouw verhaal pas écht memorabel.

"Met VR beleeft je publiek jouw verhaal alsof ze er zelf bij zijn."

Nieuwsgierig?

Verken ons werk.

Van interactieve trainings applicaties tot grootschalige multiplayer VR games, Enversed Studios is de perfecte productiepartner voor jouw organisatie.

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten