Vrachtwagen inspectietraining

Een vrachtwagensimulator waar je geen pedaal hoeft aan te raken. Deze training is namelijk niet bedoeld om de vrachtwagen te besturen, maar om deze op de juiste manier te inspecteren en voor te bereiden op de rit.

“Een goede voorbereiding draagt bij aan een veilige werkdag.”

Onze uitdaging

Samen met Midpoint Brabant willen we leren en werken in de logistieke sector slimmer, veiliger en leuker maken. Met een juiste inspectie van vrachtwagens voorkom je potentieel gevaarlijke situaties, schade en zelfs ongelukken. Om die inspectieprotocollen in de praktijk te kunnen oefenen was een slimme, intuïtieve leermethode nodig.

Onze oplossing

Deze VR inspectietraining leert chauffeurs hoe ze hun voertuig en lading op een verantwoorde manier kunnen voorbereiden. Ze doorlopen alle voorbereidingsprotocollen in een VR-simulatie en beslissen waarom de voertuigen klaar zijn om de weg op te gaan of niet.

Leren van fouten

Als er fouten worden gemaakt, leggen animaties visueel de mogelijke gevolgen van hun beslissingen uit. Dat maakt chauffeurs bewust van wat een kleine inspectiefout in het ergste geval zou kunnen veroorzaken. Zo worden zelfs fouten omgezet in waardevolle leermomenten.

Doordachte antwoorden

Tijdens de inspectie moet je als trainee niet alleen onderdelen goed- of afkeuren, maar ook aangeven waarom je iets afkeurt. Daarmee zet je chauffeurs écht aan het nadenken.

Compleet gesimuleerde omgeving

In de inspectietraining voer je een complete inspectie uit op twee volledig gesimuleerde vrachtwagens. Daarmee vraag je aandacht voor diverse belangrijke aspecten, zoals lading, documentatie, cabine, verlichting en de koppeling van de trailer.

Herhaald oefenen

De vrachtwagens in deze training worden dynamisch ingeladen. Soms zijn ze perfect voorbereid en kunnen ze gewoon de weg op, soms moeten ze toch echt afgekeurd worden. En zelfs de redenen waarom ze afgekeurd worden verschillen per oefensessie. Zo kunnen chauffeurs de training altijd nog een keer opstarten, zonder dat ze precies dezelfde oefeningen krijgen. Daarom is deze training een hele handige tool om regelmatig te oefenen. Al helemaal omdat ze het (deels) zelfstandig kunnen doorlopen.

"Een geweldige manier om praktijkkennis op te doen, en op niveau te houden!"

Verken ons werk.

Van interactieve trainings applicaties tot grootschalige multiplayer VR games, Enversed Studios is de perfecte productiepartner voor jouw organisatie.

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten