Ontrafel Franeker

Een interactieve beleving die kinderen inspireert om een historische Friese stad te bezoeken: Franeker! In deze educatieve online escape room reizen kinderen terug in de tijd om Franeker op een unieke manier te verkennen.

“Een unieke ervaring die kinderen van achter hun scherm naar het levendige Franeker brengt. Eerst online, dan in het echt.”

Onze uitdaging

De Friese stad Franeker heeft een rijke geschiedenis, die je onder meer bij het Eise Eisinga Planetarium en Museum Martena kan beleven. Maar hoe kan deze geschiedenis worden overgebracht naar gezinnen en families, om hen te inspireren om de stad te bezoeken?

Onze oplossing

We creëerden een spel dat kinderen spelenderwijze enthousiasmeert over Franeker. Het werkt als een online escape room die is gekoppeld aan de thema’s van beide musea. De jonge spelers worden uitgedaagd om binnen 15 minuten tijd een spannend geheim uit de 18e eeuw van Franeker te ontrafelen. Met beloning natuurlijk!

Cross-platform beschikbaarheid

Het spel kan online gespeeld worden in iedere webbrowser: voor tablet, laptop en PC. Geen installatie nodig!

Edutainment

Het spel is niet alleen leuk, maar ook educatief en gebaseerd op echte karakters en historische gebeurtenissen.

Winactie

Succesvolle voltooiing van de escape room leidt tot een high score om trots op te zijn, én een gratis toegangskaartje. Nóg een reden om Franeker te bezoeken.

Leuk, leerzaam én toegankelijk!

Ontrafel Franeker is ontwikkeld als een leuke en leerzame ervaring voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, waarin ze de geschiedenis van Franeker op een interactieve manier kunnen ontdekken. Het spel is online toegankelijk en kan op verschillende apparaten worden gespeeld.

Bezoek interessante locaties en spreek bijzondere personen die hebben bijgedragen aan de historie van Franeker.

Verken ons werk.

Van leerzame virtuele trainingen tot memorabele game-ervaringen, Enversed Studios is de perfecte partner voor jouw bedrijf.

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten


    Ontworpen voor: