Skip to main content

De Dutch Design Week (DDW) van 2023 was weer een spectaculair evenement voor designfanaten én vernieuwers. Tijdens de DDW hebben we met trots onze GameChangers Expo gepresenteerd. Daar lieten we bezoekers de positieve impact en veelzijdige toepassing van gametechnologie ervaren in leuke én leerzame demo’s.

AI Murder Mystery: Speel, ondervraag, ontdek

Een van de hoogtepunten was onze AI Murder Mystery-game, ontwikkeld in samenwerking met SkillFull. Bezoekers stapten in de schoenen van een detective en ondervroegen levensechte digitale verdachten. Elke speelsessie was uniek en het enthousiasme was voelbaar!

Gametechnologie bracht niet alleen deze spannende moordzaak tot leven, maar liet ook de mogelijkheden van Conversational AI zien: dynamische verhalen en natuurlijke gesprekken met digitale personages.

Talentontwikkeling in Virtual Reality

In samenwerking met TMA presenteerden we een bijzondere workshopgame: de Talent Games. Deze asymmetrische game bevordert de samenwerking tussen spelers met en zonder VR-bril. Het idee is om met TMA-profielen de juiste rollen toe te wijzen, wat niet alleen teamwork bevordert maar ook de waarde van talentanalyses in de praktijk brengt.

Foto: De Talent Games uitproberen in VR.

'De GameChangers Expo is een blik in de toekomst van gametechnologie. Het gaat niet alleen om entertainment; het gaat om hoe technologie onze manier van leren, werken en communiceren kan herdefiniëren.'

VR Stressanalyse met CleverPoint Neuro

CleverPoint Neuro bracht een revolutionaire VR-stressanalyse naar de expo. Met deze innovatieve VR-hardware en -software kun je de impact van VR meten en analyseren op basis van biofeedback. Een veelbelovende ontwikkeling met toepassingen in diverse sectoren, zoals gezondheidszorg, onderwijs, defensie, HR en coaching.

Digitale muizen vangen

Met het Tilt Five mixed reality-systeem introduceerden we een nieuwe dimensie in klassieke bordspellen. Spelers konden met behulp van MR-brillen muisjes lokken met blokjes kaas. Degene met de meeste muisjes wint! Een leuke, interactieve ervaring die onze visie voor digitale bordspellen verder aanscherpte.

Wij zien groeiende technologieën, zoals VR en MR, niet als vervanging voor sociale ervaringen. In tegendeel: we gaan deze gebruiken om sociale interactie te verbeteren.

Foto: Bordspellen spelen in Mixed Reality.

Ontdek en doe mee

De GameChangers Expo tijdens de DDW was meer dan een tentoonstelling; het was een uitnodiging om de mogelijkheden van gametechnologie te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in entertainment, training, gezondheid of andere zakelijke toepassingen, gametechnologie opent de deur naar een nieuwe wereld van mogelijkheden.

Wil je ook gametechnologie in actie zien? Dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen voor een persoonlijke demo of kennismaking!