BHVR: Virtuele BHV-trainingen

Maak kennis met de volgende stap in bedrijfsveiligheid. Met virtuele BHV-trainingen train je levensgevaarlijke noodscenario’s zonder enig risico

1. Levensechte situaties

Train gevaarlijke situaties zonder risico voor faalkosten. In tegenstelling tot fysieke trainingen kun je in BHVR fouten maken en leren van de gevolgen.

2. Officiële certificering

Dankzij de samenwerking met het NIBHV valt het succesvol doorlopen van het BHVR-examen onder de verplichte criteria. Zo is BHVR te koppelen aan officiële certificering.

3. Waardevolle data

Krijg inzicht in de performance van cursisten met real-time data voor de instructeur én de gebruikers.

Specificaties: welke meerwaarde biedt BHVR?

BHVR is een Virtual Reality BHV-training waarin noodsituaties worden gesimuleerd. Cursisten moeten hierin aantonen dat ze de brand, volgens de juiste procedures, kunnen lokaliseren en bestrijden.

Huidig beschikbare modules.

Momenteel bestaat BHVR uit twee modules: brandinspectie en brandbestrijding. In BHVR doorloop je deze modules van training tot aan de examinering. Als cursist leer je over blusmiddelkeuze, signaalherkenning, brandlocalisatie, deurprocedures, bluspogingen, navigatie en eigen veiligheid.

Toekomstbestendig.

De modulaire opbouw van BHVR maakt het mogelijk om de applicatie constant door te ontwikkelen. Zo verwachten wij in de toekomst ook modules te ontwikkelen voor evacuatie, EHBO en reanimatie.

Aanpasbaar aan iedere locatie.

Met behulp van de juiste 3D- of BIM-modellen kunnen we verschillende noodscenario’s simuleren binnen elke gewenste locatie.

Interactieve omgeving.

De VR-bril verplaatst cursisten naar een realistische, compleet andere locatie. Twee VR-controllers maken interactie met deze virtuele omgeving mogelijk. Zo kunnen cursisten zich goed inleven in het noodscenario, wat zorgt voor een hogere leerwaarde.

Fort Markenbinnen

Ga naar website

Bedrijfsveiligiheid Tiel

Ga naar website

B&V Partners in Veiligheid Zevenbergen

Ga naar website Partners in Veiligheid

Huidige aanbieders

Deze aanbieders maken inmiddels gebruik van verschillende versies van BHVR. Met nog meer op-maat varianten op komst. Staat jouw organisatie hier binnenkort ook tussen?

Hoe beleven zij BHVR?

Lees hier een review:

“Doordat je zelf mee kan kijken kun je veel feedback geven aan de cursisten. Je ziet het dan per scenario steeds beter gaan. De cursisten leren snel, zowel over de BHV als het omgaan met de VR-bril en controllers. Iedereen begint voorzichtig, maar verlaat onze VR-ruimte met veel zelfvertrouwen.”

Rob van der KuijRBOC Fort Markenbinnen

Hoe werkt het?

BHVR is ontworpen met oog op gebruiksgemak en aanpasbaarheid. Train bijvoorbeeld zoveel mogelijk cursisten in één keer in-house. Óf geef trainingen op iedere gewenste locatie met een mobiele uitrusting. De standaardopstelling verken je in de illustratie hiernaast.

Trainer

Een VR-training kan door een trainer op eigen locatie worden aangeboden.

Cursisten

Cursisten voeren opdrachten uit in een realistisch scenario. Met behulp van een VR-backpack kunnen ze vrij rondlopen en met de digitale simulatie interacteren.

Meekijkopties

Het is mogelijk om, per cursist, live mee te kijken en te observeren.

Rapportage en certificering

Alle resultaten uit de VR-training kunnen gekoppeld worden aan officiële certificering.

User flow

Hoe wordt het aangeboden?

 • Een compleet nieuwe training die gebruik maakt van de bestaande user flow en systemen van BHVR.

 • De inhoud van deze training is compleet aan jouw wensen en behoeften aanpasbaar. Jij bepaalt welke scripts, omgevingen, doelen en handelingen de trainingsapplicatie dient te simuleren.

 • De algemeen beschikbare versie van BHVR, direct klaar voor gebruik.

 • De volledige modules brandinspectie en brandbestrijding. Met mogelijkheid om te updaten wanneer nieuwe standaardmodules uitkomen.

 • Eén volledig virtuele kantoorlocatie om de training in uit te voeren.

 • De algemene versie van BHVR, aangepast aan specifieke veiligheidsvoorschriften of werkomgevingen.

 • De volledige modules brandinspectie en brandbestrijding en/of op maat gemaakte trainingsmodules.

 • De standaard virtuele kantoorlocatie en/of een gepersonaliseerde omgeving, zoals die van een ziekenhuisvleugel of jouw eigen bedrijfspand.

Ontdek de kracht van BHVR.

De voordelen op een rijtje

 • Aanpasbaar aan elk gebouw en werkomgeving
 • Gevaarlijke situaties trainen zonder enig risico
 • Volledig gebaseerd op levensechte situaties
 • Trainingen zijn koppelbaar aan officiële certificering
 • Real-time data voor trainer én management

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Ben je benieuwd hoe virtuele BHV-simulaties jouw trainingen kunnen aanvullen? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen je adviseren in een oriëntatiegesprek of inspireren met een aantal van onze demo’s. Bel ons, mail ons of vul het contactformulier in, we komen vervolgens zo snel mogelijk bij je terug!

 • +31 (0)40 737 00 35