Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=GLHa8dUhjVY

BHVR: Virtuele BHV-trainingen

Maak kennis met de volgende stap in bedrijfsveiligheid. Met virtuele BHV-trainingen train je levensgevaarlijke noodscenario’s zonder enig risico. Een doeltreffend hulpmiddel voor alle BHV-opleiders. Geschikt voor zowel interne bedrijfsopleidingen als onafhankelijke aanbieders.

1. Levensechte noodsituaties

Train gevaarlijke situaties zonder risico voor faalkosten. In tegenstelling tot fysieke trainingen kun je in BHVR fouten maken en leren van de gevolgen.

2. Officiële certificering

Doorloop het volledige virtuele BHVR-traject en verdien je officiele certificaat. BHVR voldoet aan verplichte criteria en wordt officieel erkend door NIBHV.

3. Waardevolle data

Monitor en train meer cursisten tegelijk, zonder dat dit te koste gaat van de kwaliteit. Overzichtelijke real-time data stelt instructeurs in staat om hun tijd efficiënt te gebruiken.

Specificaties: welke meerwaarde biedt BHVR?

BHVR is een Virtual Reality BHV-training waarin noodsituaties worden gesimuleerd. Cursisten moeten hierin aantonen dat ze de brand, volgens de juiste procedures, kunnen lokaliseren en bestrijden.

Huidig beschikbare modules.

Momenteel bestaat BHVR uit twee modules: brandinspectie en brandbestrijding. In BHVR doorloop je deze modules van training tot aan de examinering. Als cursist leer je over blusmiddelkeuze, signaalherkenning, brandlocalisatie, deurprocedures, bluspogingen, navigatie en eigen veiligheid.

Toekomstbestendig.

De modulaire opbouw van BHVR maakt het mogelijk om de applicatie constant door te ontwikkelen. Zo verwachten wij in de toekomst ook modules te ontwikkelen voor evacuatie, EHBO en reanimatie.

Aanpasbaar aan iedere locatie.

Met behulp van de juiste 3D- of BIM-modellen kunnen we verschillende noodscenario’s simuleren binnen elke gewenste locatie.

Interactieve omgeving.

De VR-bril verplaatst cursisten naar een realistische, compleet andere locatie. Twee VR-controllers maken interactie met deze virtuele omgeving mogelijk. Zo kunnen cursisten zich goed inleven in het noodscenario, wat zorgt voor een hogere leerwaarde.

Fort Markenbinnen

Ga naar website

Bedrijfsveiligheid Tiel

Ga naar website

B&V Partners in Veiligheid Zevenbergen

Ga naar website Partners in Veiligheid

Huidige aanbieders

Deze aanbieders maken inmiddels gebruik van BHVR. Met nog meer op-maat varianten op komst. Staat jouw organisatie hier binnenkort ook tussen?

Plan een gratis demo

Hoe zij BHVR beleven? Dat lees je hieronder!

“Doordat je zelf mee kan kijken kun je veel feedback geven aan de cursisten. Je ziet het dan per scenario steeds beter gaan. De cursisten leren snel, zowel over de BHV als het omgaan met de VR-bril en controllers. Iedereen begint voorzichtig, maar verlaat onze VR-ruimte met veel zelfvertrouwen.”

Rob van der KuijRBOC Fort Markenbinnen

Hoe werkt het?

BHVR is ontworpen met oog op gebruiksgemak en aanpasbaarheid. Train cursisten op iedere gewenste locatie: binnen een vaste ruimte óf in-house. De standaardopstelling verken je in de illustratie hiernaast.

Trainer

Een VR-training kan door een trainer op eigen locatie worden aangeboden.

Cursisten

Cursisten voeren opdrachten uit in een realistisch noodscenario. Ze kunnen vrij rondlopen in hun eigen speelveld en met de digitale simulatie interacteren.

Meekijkopties

Het is mogelijk om, per cursist, live mee te kijken en te observeren.

Rapportage en certificering

Monitor de prestaties van cursisten met behulp van een duidelijk overzicht.

De 4 stappen van BHVR

Hoe wordt het aangeboden?

 • De algemeen beschikbare versie van BHVR, direct klaar om te licenseren.

 • Je hebt direct toegang tot de modules brandinspectie en brandbestrijding. Daarnaast geeft een licentie je ook toegang tot toekomstige modules, zoals brandevacuatie.

 • Examens worden uitgevoerd in een volledig virtuele, algemene kantoorlocatie.

 • De algemene versie van BHVR, aangepast aan jouw wensen.

 • Pas trainingsmodules aan voor de specifieke procedures en protocollen van jouw organisatie.

 • Kies jouw eigen virtuele trainingslocatie. Voer trainingen uit binnen eigen kantoorpand, ziekenhuisvleugel, bouwterrein of warenhuis.

 • We ontwikkelen samen een compleet nieuwe praktijktraining, die niet onder BHV hoeft te vallen. Hierbij maken we gebruik van de bestaande user flow en systemen van BHVR.

 • De inhoud van deze training is compleet aan jouw wensen en behoeften aanpasbaar. Jij bepaalt welke scripts, omgevingen, doelen en handelingen de trainingsapplicatie dient te simuleren.

Ontdek de kracht van BHVR.

De voordelen op een rijtje

 • Gevaarlijke situaties trainen zonder enig risico
 • Volledig gebaseerd op levensechte situaties
 • Trainingen zijn koppelbaar aan officiële certificering
 • Real-time data voor trainer én management
 • Aanpasbaar aan elk gebouw en werkomgeving

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Ben je benieuwd hoe virtuele BHV-simulaties jouw trainingen kunnen aanvullen? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen je adviseren in een oriëntatiegesprek of inspireren met een aantal van onze demo’s. Bel ons, mail ons of vul het contactformulier in, we komen vervolgens zo snel mogelijk bij je terug!

 • +31 (0)40 737 00 35