Breda VR
Lichtplan.

Het Lux Lab is een innovatief en onafhankelijk verlichtingsontwerpbureau. Ze zijn gespecialiseerd in het samenstellen van nachtverlichting voor openbare ruimtes, zoals markten. Als hun VR-productiepartner werden wij gevraagd om hun lichtplan te vertalen naar een interactieve VR-ervaring.

“Onze VR-visualisatie wist draagvlak te creëren onder ambtenaren, ondernemers en vastgoedeigenaren.”

Onze uitdaging

Onze taak was om een volledig nieuw lichtplan te visualiseren zonder de kenmerken van het Bredase marktgebied te verliezen. Daarom hebben we een workflow aangenomen waarin we bestaande beelden konden toevoegen aan onze real-time VR-ervaring.

Onze oplossing

Enversed Studios heeft een interactieve room-scale VR-ervaring gecreëerd. Dankzij ons besturingssysteem kunnen gebruikers op hun eigen tempo het marktgebied van Breda verkennen. Naast deze real-time VR-ervaring hebben we ook een desktop-app en een 360-tour ontwikkeld.

Realistisch en smooth

Tijdens het ontwikkelingsproces werd fotografisch materiaal als basis gebruikt voor de 3D-omgeving. Door volumetrische belichting toe te voegen, konden we een realistisch level design creëren zonder de prestaties te beïnvloeden.

Geschikt voor VR en desktop

We hebben besloten om onze visualisatietool toegankelijk te houden, ook zonder VR-headset. Door een desktopmodus toe te voegen, kan het nieuwe lichtplan worden verkend met behulp van een gewone monitor of tv-scherm.

Deelbare 360 tour

Interactieve VR-opstellingen zijn moeilijk op grotere schaal te verspreiden. Op basis van dezelfde 3D-modellen konden we het lichtplan eenvoudig recreëren in een 360-tour. Dit formaat is toegankelijk via veel verschillende platforms en apparaten die niet afhankelijk zijn van VR-headsets.

Het visualiseren van een gemeenschappelijk doel

Bij het (her)ontwerpen van openbare ruimtes zijn veel verschillende partijen betrokken. In dit geval bleek onze interactieve VR-visualisatie effectief te zijn omdat het een gemeenschappelijk doel kon visualiseren voor ambtenaren, ondernemers en vastgoedeigenaren.

We waren in staat om bestaand materiaal toe te voegen aan ons real-time VR-lichtplan

Verken ons werk.

Van interactieve trainings applicaties tot grootschalige multiplayer VR games, Enversed Studios is de perfecte productiepartner voor uw bedrijf.

Bekijk alle showcases.

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten