GEVA Vastgoed: 3D visualisatie

Een interactieve vastgoedvisualisatie.

Een nieuwe realiteit voor vastgoed.

Als vastgoedontwikkelaar verkoop je meer dan alleen een eenvoudig pand. Het draait allemaal om het begeleiden van potentiële kopers tijdens hun zoektocht naar een nieuw thuis of een nieuw kantoor. Enversed Studios heeft een VR-tour ontwikkeld voor GEVA Vastgoed om hun Strijp TQ-pand te promoten. Dankzij de 3D-visualisatie konden potentiële kopers verschillende kantoren verkennen voordat de renovatie zelfs maar was voltooid.

Ruimtelijk inzicht

Onderzoek toont aan dat veel mensen het moeilijk vinden om ruimtes zoals kamers of gebouwen te visualiseren. Het vereist ruimtelijk inzicht om je voor te stellen hoe een pand eruitziet voordat het is voltooid. GEVA Vastgoed was op zoek naar een tool waarmee kopers de TQ-eigendom konden ervaren terwijl deze werd gerenoveerd.

VR toont het potentieel van een pand

Enversed Studios heeft een VR-tour ontwikkeld waarin gebruikers in en om het TQ-pand konden lopen. Het diende als een perfecte tool waarmee potentiële huurders een representatie van hun toekomstige kantoor konden visualiseren. We hebben ook een aantal kantoren ingericht om bij specifieke doelgroepen te passen.

Een krachtige 3D-visualisatie.

Geschikt voor BIM-modellen

Enversed Studios kan een VR-ervaring ontwikkelen op basis van elk BIM-model. Onze efficiënte conversiemethoden zorgen ervoor dat we BIM-bestanden kunnen omzetten in VR-compatibele modellen voor een zeer concurrerende prijs.

Foto's en notities in VR

Door een VR-controller te gebruiken, kunnen potentiële kopers en huurders virtuele notities maken. Ze hebben ook de mogelijkheid om foto’s van de VR-omgeving te maken. Deze afbeeldingen kunnen achteraf worden bekeken en doorgestuurd naar anderen.

Een persoonlijke ervaring

Geen ander medium kan een vastgoedobject zo boeiend en overtuigend presenteren als Virtual Reality. Een virtuele omgeving kan worden ingericht met zorgvuldig gekozen meubels om de VR-ervaring nog persoonlijker en uitnodigender te maken.

Presales zijn nog nooit zo eenvoudig geweest.

Dankzij de VR-ervaring kon de presale van Strijp TQ beginnen voordat de renovatie was voltooid. In de VR-omgeving konden potentiële kopers en huurders goed bekijken hoe hun toekomstige kantoor eruit zou zien. Mensen kregen een echt gevoel voor de schaal en architectonische kwaliteit van het gebouw.

Nieuwsgierig?

Van een statisch 3D-model naar een meeslepende VR-visualisatie.

In de loop der jaren hebben we de nodige ervaring opgedaan met VR voor vastgoedprojecten. Onze klanten waarderen onze eigen in-house architect die kan helpen bij projecten, zelfs als je plannen nog slechts concepten zijn. Daarom kunnen we helpen tijdens elk stadium van jouw vastgoedproject.

Aangeleverd door de klant

GEVA Vastgoed heeft ons voorzien van verschillende artist impressions. We hebben ook het BIM-model van het pand ontvangen. Dankzij deze materialen kon ons ontwikkelingsteam snel beginnen met de ontwikkeling van de VR-ervaring.

Van BIM naar VR

Een VR-visualisatie moet de juiste informatie kunnen overbrengen. Met dat in gedachten hebben we eerst bepaald welke interacties vereist waren. Op die manier wisten we precies hoe we het BIM-model moesten omzetten naar een geoptimaliseerde 3D-omgeving.

Presentatie is het halve werk

De VR-ervaring werd getoond in het bezoekerscentrum van GEVA. We hebben een VR-opstelling gebouwd waarin bezoekers de TQ-eigendom konden ervaren terwijl ze de mogelijkheden bespraken met de accountmanagers van GEVA Vastgoed.

Verken ons werk.

Van leerzame virtuele trainingen tot memorabele game-ervaringen, Enversed Studios is de perfecte partner voor jouw bedrijf.

Bekijk alle showcases

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten