Politie: iRoom VR-simulatie

Een virtuele simulatie van de controlekamer van de toekomst.

Slimme onderzoekstechnieken van de toekomst.

Enversed Studios heeft een VR-simulatie van de iRoom ontwikkeld. Dit is het centrum van alle politieoperaties: een 24/7 controlekamer waar informatie en gegevens worden ontvangen, beoordeeld en naar collega’s op het veld worden gestuurd. Deze simulatie toont het potentieel van het gebruik van Mixed Reality in misdaadbestrijdingstechnieken.

Visualisatie van nieuwe technologieën

Het Innovatie Lab van de Nationale Politie (iLab) werkt aan innovatieve oplossingen voor openbare veiligheid en beveiligingsrisico’s. De Politie Limburg heeft ons gevraagd om te visualiseren op welke manier nieuwe technologie, zoals Virtual en Mixed Reality, het politiewerk kan verbeteren en hoe het hun dagelijkse routines beïnvloedt.

De controlekamer van de toekomst

We hebben een VR-simulatie ontwikkeld waarin we de controlekamer van de toekomst demonstreren. In deze ervaring kun je zien hoe agenten mobiele bandieten bestrijden met behulp van Mixed Reality. De simulatie wordt ondersteund door een voice-over. Zodra de simulatie eindigt, kunnen gebruikers de controlekamer zelf verkennen.

De presentatie van de toekomst.

Een overtuigende presentatie.

Een levensechte Virtual Reality-simulatie biedt ondersteuning vanuit jouw organisatie. Het is een perfecte presentatie als je met meerdere afdelingen of belanghebbenden te maken hebt.

Een glashelder scenario.

Deze VR-simulatie maakt gebruik van een herkenbaar scenario. Dit stelt belanghebbenden in staat om op persoonlijk niveau te relativeren en feedback te geven op basis van hun eigen ervaring.

Onderdeel van een groter geheel.

Mixed Reality (MR) gaat een prachtige toekomst tegemoet. Daarom is het essentieel dat organisaties zich hierop voorbereiden. Een simulatie is geweldig om te bepalen hoe nieuwe technologieën een positieve invloed hebben op de werkomgeving en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de dagelijkse routine van medewerkers.

Brede steun dankzij een sterke VR-simulatie.

De controlekamersimulatie werd gepresenteerd tijdens de ‘Wapendag’ van de Koninklijke Marechaussee. Onze presentatie creëerde de benodigde steun binnen de organisatie om verder te experimenteren met nieuwe soorten gegevenssystemen zoals Mixed Reality.

Nieuwsgierig?

Een VR-simulatie dankzij samenwerking.

Wij geloven dat innovatie gedreven wordt door samenwerking. Door verschillende vaardigheden en ervaringen van ons, samen met onze partners en onze klanten, te combineren, kunnen we problemen vanuit volledig verschillende perspectieven aanpakken.

Creatief proces

Na een aantal creatieve sessies waren we in staat om precies te bepalen hoe Virtual Reality een toegevoegde waarde kon bieden. Hoewel het een boeiend medium is, biedt het niet altijd de beste oplossing voor elk probleem. Een consultatiegesprek was een belangrijke stap om het juiste advies en de juiste technieken te bepalen voor het gebruik door de politie.

Concept en ontwikkeling.

Vervolgens hebben we een aantal interieurontwerpen van de iRoom gemaakt. Deze concepten dienden als referentie voor ons ontwikkelingsteam zodra ze begonnen waren met het modelleren van de 3D-omgeving. We hebben ook een herkenbaar scenario ontworpen dat we konden animeren. Als laatste touch hebben we een voice-over toegevoegd om de VR-simulatie te ondersteunen.

Presentatie

De Virtual Reality-simulatie werd getoond tijdens de Wapendag van de Koninklijke Marechaussee. Gasten en personeel konden de simulatie ervaren door een VR-headset te gebruiken. Dankzij deze overtuigende demonstratie heeft de iRoom van de toekomst veel positieve feedback ontvangen vanuit de hele politieorganisatie.

Ontdek ons werk

Van leerzame virtuele trainingen tot memorabele game-ervaringen, Enversed Studios is de perfecte partner voor jouw bedrijf.

Bekijk alle showcases

Geïnteresseerd? Plan een demo!

Maak kennis met onze producten